Donar haalt Letse powar forward naar Groningen

sport
Foto via Donar

Donar heeft de meervoudige Letse international Artjoms Butjankovs vastgelegd. De 31-jarige Let komt over van het Italiaanse Pallacanestro Reggiana, nadat hij sinds april niet meer bij zijn club in Rusland kon spelen.

Donar had een plekje vrij op de powar-forward positie binnen de selectie en de komst van de 204 centimeter lange Butjankovs komt dan ook als geroepen, aldus technisch directeur Drago Pasalic: “Met Artjoms voegen we meer fysieke aanwezigheid onder de ring toe. Hij kan als Poward Forwad, maar ook als Center spelen wanneer dat nodig is. Hij heeft de benodigde Europese ervaring en ik denk dat dat ons zeker kan helpen onze doelen dit seizoen te behalen.”

“Ik wil op de eerste plaats de Donar organisatie bedanken dat ze mij de kans geven me in Europa te laten zien”, vertelt Butjankovs. “Het is niet eenvoudig om je hele leven in één keer om te moeten gooien, maar ik accepteer alle uitdagingen van het leven. Zoals bekend heb ik vorig seizoen in de Russische Superliga gespeeld, maar door de oorlog kon ik daar niet blijven. Ik hoop dat de fans van mijn stijl houden en hun eigen oordeel geven gedurende het seizoen. Op dit moment zit ik vol energie om het team te helpen alle doelen te behalen in de verschillende competities.”

Deel dit artikel: