Districtsbeker: VVG, Gorecht en Velocitas boeken tweede zege

sport
Foto Martijn Minnema: GVAV Rapiditas vs Zuidorn 4-1

Vandaag stond de tweede groepswedstrijd in de districtsbeker op het programma. Gorecht versloeg Oranje Nassau in een doelpuntrijk duel. VVG en Velocitas zijn vrijwel zeker van de volgende ronde. Van de clubs uit de derde t/m de vijfde klasse staan Groen Geel, The Knickerbockers en Mamio op 6 uit 2.

Eerste en twee klassers (nrs 1 & 2 gaan door)

*Oranje Nassau-Gorecht was een duel tussen twee clubs die hun eerste wedstrijd met 3-0 hadden gewonnen. Gorecht leidde bij rust, onder meer  dankzij twee late treffers, al met 1-3. Het zag ON na rust terugkomen tot 3-3 maar Gorecht pakte in de blessuretijd dankzij de winnende treffer van Mark Haverkamp de volle buit.
* VV Groningen won vorige week met 6-2 van GVAV Rapiditas en versloeg zaterdag ook SC Stadspark. In het stadspark werd het 0-2, beide treffers vielen na rust. Stadspark speelde toen al met tien man, Michel Boonstra kreeg 2x geel en kon inrukken.
* In die zelfde poule moest GVAV Rapiditas winnen om kans te houden en dat lukte. Thuis werd met 4-1 van Zuidhorn gewonnen. GVAV kwam al na zes minuten op 1-0 door Ingmar Liezenga. Vijf minuten voor rust maakte Jaap Jacobs de 1-1, maar uit de aftrap zette Serdar Bayrak GVAV alweer op voorsprong. Met twee goals in een tijdsbestek van twee minuten gooide GVAV het duel in de eerste vijf minuten na rust in het slot. Arco Bartelsman en Patrick Venema scoorden.
* Velocitas en Be Quick 1887 hadden beide hun eerste wedstrijd gewonnen, op de Esserberg was Velocitas veel sterker. Velo nam in de eerste helft een 0-3 voorsprong, BQ1887 kwam terug tot 1-3 waarna Velocitas 1-4 maakte en BQ1887 de ruststand op 2-4 bepaalde. Na rust viel er nog één treffer, Velocitas scoorde kort voor tijd de 2-5.
GRC speelt morgen, thuis tegen Musselkanaal.
* Forward nam thuis tegen Pelikaan S nog wel de leiding maar verloor met 1-3. Helpman ging bij Winsum met 4-2 onderuit. Pelikaan S heeft zich al geplaatst, Helpman en Forward hebben nog een kans maar dan moet Forward volgende week  wel thuis van Winsum winnen. Helpman moet bij Pelikaan S winnen en dat ruimer doen dan Forward tegen Winsum.

Derde t/m vijfde klasse (alleen nr 1 gaat door)
Mamio-VAKO eindigde in 2-0
Mamio-VAKO eindigde in 2-0 (foto Martijn Minnema)

Mamio en VAKO hadden beide hun eerste wedstrijd gewonnen, op de Parrel was Mamio vanmiddag met 2-0 te sterk waardoor in de laatste wedstrijd tegen vijfde klasser Ezinge een gelijkspel volstaat. VAKO deed voor rust niet veel voor Mamio onder maar keek binnen het half uur wel tegen een 2-0 achterstand aan. Vijf minuten voor rust miste VAKO bovendien een strafschop en daarmee de kans op de aansluiting. Na rust speelde Mamio de wedstrijd probleemloos uit.
In dezelfde groep won Lycurgus met 0-1 bij Ezinge.
HFC’15 haalde in zijn eerste poulewedstrijd uit tegen OKVC (9-1), Groen Geel kwam op 6 uit 2 dankzij een 1-5 zege bij VVK. The Knickerbockers won met 0-2 bij Harkstede en is al door naar de knock out fase.

Andere uitslagen:
Helpman-Assen 0-5
GRC-Stadspark 0-5
SIOS-Oosterparkers 8-0
Blauw Geel’15-Rood Zwart Baflo 0-2
De Heracliden-Omlandia 0-2
GEO-Noordwolde 2-2
Haren-Meeden 1-0
Amicitia-Glimmen 2-3