Brug bij Aduard staat open vanwege probleem met camera’s (opgelost)

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De brug over het Van Starkenborghkanaal bij Aduard staat vrijdagmiddag lange tijd open, in verband met een storing.

Volgens Rijkswaterstaat zijn er problemen met de camerabeelden vanaf de brug, die door de centrale brugbediening wordt gebruikt om de overgang te bedienen. Volgens Rijkswaterstaat is er inmiddels een monteur onderweg naar de brug. Het is echter nog onduidelijk wanneer de brug weer open kan.

Niet alleen auto’s, fietsers en voetgangers hebben last van de storing. Qbuzz zag zich genoodzaakt om lijn 35 een paar haltes over te laten slaan. De buslijn stopt niet  bij haltes Brug Aduard, Wierum, Bloemstraat, Aduarderweg in Aduard en Nieuwe Klap in Slaperstil, totdat de brug weer naar beneden kan. De vervoerder adviseert reizigers om bij het Hamstertolhek in Den Ham of bij Zijlvesterweg in Slaperstil uit te stappen.

Update: De storing is inmiddels opgelost.