Vrijwilligers koken in Groningen voor vluchtelingen in Ter Apel

nieuws

Twintig vrijwilligers koken deze woensdag in Groningen op initiatief van MiGreat een warme, gezonde maaltijd, die uitgedeeld gaat worden aan de mensen die buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum Ter Apel.

MiGreat is een stichting die opkomt voor de belangen van migranten en vluchtelingen. MiGreat heeft twintig vrijwilligers bereid gevonden om de honderden asielzoekers die de afgelopen tijd ’s nachts buiten moesten slapen in Ter Apel, een lekker, gezonde maaltijd te geven. In de nacht van dinsdag op woensdag waren het er 700.

Volgens MiGreat krijgen de asielzoekers onvoldoende hulp van het COA: brood met kaas als ontbijt en lunch, en ’s avonds patat. De stichting belooft, zolang mensen de hele dag buiten moeten wachten, minstens tweemaal per week voor hen te koken.

“Het is schandalig en onbegrijpelijk dat de overheid dit zelf niet voor elkaar krijgt,” zegt Roos Ykema, directeur van MiGreat. “Tegelijkertijd kunnen we dit niet zomaar laten gebeuren. De positieve reacties zijn geweldig, zowel van de vrijwilligers als de mensen die buiten moeten slapen.”