Oekraïense vluchtelingen gaan met Human Library in gesprek met bezoekers Noorderzon

nieuws
Een aantal Oekraïense vluchtelingen bezochten samen met begeleiders de locatie op het Noorderzon Festival. Foto: ingezonden

De Human Library die in juni op de Grote Markt werd gehouden krijgt een vervolg. Op het aanstaande Noorderzon Festival gaan Oekraïense vluchtelingen in gesprek met bezoekers van het evenement.

“De Human Library action Ukrain zal twee keer worden gehouden”, vertelt Willemijn Kemp, die als vrijwilliger zich inzet voor de Oekraïense vluchtelingen. “Zowel op zondag 21 als zondag 28 augustus vindt het plaats. Op beide dagen gaan vluchtelingen van 16.00 tot 17.30 uur met bezoekers in gesprek. Vandaag zijn we alvast met een deel van de groep naar de locatie gegaan waar het gaat plaatsvinden, zodat we de plannen kunnen concretiseren.”

De eerste editie op de Grote Markt was een groot succes. Twintig vluchtelingen gingen één op één met willekeurige voorbijgangers in gesprek. Daarbij vertelden ze hun persoonlijke verhaal over het oorlogsgeweld. Vaak lieten ze bij de gesprekken ook foto’s zien. “Dit soort persoonlijke ontmoetingen kunnen tot hele bijzondere en helende ervaringen leiden, zowel voor de vluchtelingen als voor hun gesprekspartners. Dat hebben eerdere human library-events, in andere situaties, bewezen.”

Deel dit artikel: