MiGreat: “Breng niet ad hoc hulpgoederen naar Ter Apel”

nieuws

Hulporganisatie MiGreat roept mensen op om geen hulpgoederen naar Ter Apel te brengen. De organisatie ziet dat er namelijk spullen worden uitgedeeld die helemaal niet acuut nodig zijn.

“Een noodsituatie maakt heel veel los”, laat Roos Ykema van MiGreat weten. “Iedereen wil graag een steentje bijdragen en we zien de afgelopen dagen dat er onvoorstelbaar veel spontane inzamelingen plaatsvinden door het land. Enerzijds is dat natuurlijk geweldig, anderzijds zijn wij dagelijks aanwezig in Ter Apel, en wij zien het gebrek aan coördinatie bij deze acties. De situatie wisselt ook per dag. Het aantal mensen dat buiten slaapt wisselt, en ook de behoeften aan goederen zijn elke dag anders. We willen daarom graag vragen om niet ad hoc en onaangekondigd met auto’s goederen naar Ter Apel te brengen en uit te delen. We zien momenteel ook spullen voorbij komen die niet acuut nodig zijn. Daarnaast is het ook onhandig. Mensen worden regelmatig verplaatst naar verschillende locaties en hebben niet de mogelijkheid om alle spullen mee te nemen.”

MiGreat begrijpt echter dat mensen graag willen helpen en daarom is er een inzamellocatie in Sellingen ingericht. “We zoeken op dit moment vooral yogamatjes, slaapzakken en dekens om de koude nachten door te komen. Je kunt deze spullen komende donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur inleveren op de Beetserweg 36 in Sellingen. Alle spullen zullen door ons gecontroleerd worden op kwaliteit. Andere materialen die niet genoemd zijn nemen wij niet aan. En je kunt nog iets doen. Klim in de pen en schrijf een boze brief naar de regering waarbij je je uitspreekt voor een humaner migratiebeleid. Want de huidige situatie is echt onmenselijk.” Hulporganisatie MiGreat kookt sinds vorige week gezonde maaltijden voor de asielzoekers in Ter Apel.