Leendert Verduijn wint Martini Organ Competition Groningen

nieuws
De drie finalisten van de Martini Organ Competition, met rechts Leendert Verduijn. Foto: Maarten Aleman - Aleman Visuals

Leendert Verduijn is de winnaar geworden van de Martini Organ Competitie Groningen die de afgelopen week in Stad werd gehouden. De finale vond plaats in de Martinikerk.

Verduijn wint een geldbedrag van 5.000 euro en uitnodigingen om te komen spelen op de orgels in de Martinikerk, in Haarlem en in Nijmegen. De tweede prijs ging naar Nicola Dolci, die een geldbedrag van 3.000 euro heeft gewonnen en hij mag gaan spelen op de orgels in Rotterdam, Leeuwarden en Roden. Diederik Blankesteijn won met de derde prijs een geldbedrag van 2.000 euro.

De Martini Organ Competition Groningen begon vorige week zondag. Tijdens de eerste ronde namen twaalf deelnemers het tegen elkaar op met het spelen van werken in de Nieuwe Kerk en daarna in de Martinikerk. Een internationale jury selecteerde zes organisten die doorgingen naar de halve finale. Deze halve finale werd gehouden in de Lutherse Kerk, waar tevens een concert plaatsvond samen met het Luthers Bach Ensemble. Drie deelnemers gingen door naar de finale in de Martinikerk.

De volgende editie van het Martini Organ Competition Groningen vindt in 2024 plaats. Volgend jaar wordt het Schnitgerfestival in Stad gehouden.

Verslaggeefster Daniële Rademaker maakte een reportage over de competitie:

Deel dit artikel: