KEI-bestuur kijkt tevreden terug op KEI-week: “Geen incidenten”

nieuws
KEI-week. Foto: Anneloes Struik

Het KEI-bestuur kijkt tevreden terug op de voorbije KEI-week. De introductieweek voor aanstaande studenten werd vrijdagavond afgesloten met een groot feest op het Suikerunie-terrein.

Volgens de organisatie waren er rond de 5.100 studenten die zich hadden ingeschreven. De afgelopen jaren lag het aantal deelnemers rond de 5.500, hoewel de edities van 2020 en 2021 voornamelijk digitaal plaatsvonden en daardoor ook een andere opzet hadden. Volgens het KEI-bestuur hebben zich afgelopen week geen incidenten voorgedaan en waren er weinig meldingen van overlast. Een verbeterpunt voor volgend jaar is dat men eigenlijk meer KEI-leiders zou willen hebben, die groepen kunnen begeleiden. De achthonderd KEI-leiders, die zich nu hadden aangemeld, wordt omschreven als een minimumaantal. Het andere speerpunt, of het ook gelukt is om verbinding te leggen met Stadjers, wordt de komende periode geëvalueerd.

De KEI-week begon afgelopen maandag met de traditionele inschrijving. In de avond vond het openingsfeest plaats op de Grote Markt. Gedurende de week konden studenten kennis maken met alles wat Groningen te bieden heeft op sportief en cultureel vlak. Nu de KEI-week er op zit begint komende week de introductieperiode van de studentenverenigingen.