Alle Nederlandse deelnemers Martini Organ Competition Groningen door naar halve finale

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De drie Nederlandse deelnemers aan het Martini Organ Competition Groningen, dat deze week in Stad wordt gehouden, zijn door naar de halve finale. Dat laat de organisatie weten.

Op maandag en dinsdag vond de eerste ronde plaats. Op maandag speelden de twaalf deelnemers werken van onder andere Rheinberger en Schuman op het orgel in de Nieuwe Kerk. Dinsdag was men in de Martinikerk om werken van Buxtehude en Bach te spelen. Een internationale jury beoordeelde de uitvoeringen en selecteerde uiteindelijk zes deelnemers voor de halve finale. Behalve Leendert Verduijn, Niels Adema en Dierik Blankesteijn uit Nederland zijn ook Taewoo Kim uit Korea, Nicola Dolci uit Italië en Daniel Seeger uit Duitsland door.

De halve finale vindt donderdag plaats in de Lutherse Kerk. Daar worden er werken gespeeld van Buxtehude, Hanff en Purcell. Daarna volgt er nog een keuzewerk dat samen met het Luthers Bach Ensemble wordt opgevoerd. De finale van het evenement vindt zaterdag plaats in de Martinikerk.

Verslaggeefster Daniëlle Rademaker maakte een reportage over het evenement: