Agent houdt gezochte inbraakverdachte uit Stad aan in vrije tijd (update)

nieuws
Foto via Instagram Politie Groningen-Noord

Een Groningse agent had maandagmiddag geluk tijdens zijn vrije dag. Een 41-jarige Stadjer, die al enige tijd werd gezocht, fietste ineens voorbij.

Volgens agenten van het Basisteam Groningen-Noord was de aangehouden Groninger al enige tijd in beeld bij de politie voor meerdere inbraken en diefstallen. Maar de man bleef tot nu toe spoorloos. Maandagmiddag spotte een agent de man ineens, terwijl hij voorbijreed op een (mogelijk gestolen) elektrische fiets. Vervolgens liep de Groninger een pand binnen. Korte tijd later kwam de man weer buiten en werd opgewacht door politieagenten.

De Stadjer werd ingesloten en zal dinsdag worden verhoord over zijn betrokkenheid bij de diefstallen en inbraken. Deze misdrijven vonden plaats in de maanden juni en juli, zowel bij privéadressen als bedrijven op verschillende plekken in de stad Groningen. Het ging onder andere om gestolen fietsen, onderdelen van fietsen, kassa’s en contant geld.

Update: In eerste instantie maakte de politie alleen bekend dat de verdachte was aangehouden voor diefstallen en inbraken. Later op de dinsdag werd meer bekend over de misdrijven waar de verdachte mogelijk bij betrokken is geweest.

 

Deel dit artikel: