Politie waarschuwt voor afvaldumpingen op A7; lange file vanuit Stad (update)

nieuws

De politie waarschuwt weggebruikers op de A7 tussen Groningen en de Afsluitdijk om alert te zijn voor afvaldumpingen op de snelweg. Het gaat om acties van protesterende boeren. Donderdagmiddag zorgde het afval voor lange files vanuit de Stad in de richting van Drachten.

“Er kan plotseling op elke plek afval worden gedumpt en dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties”, aldus de politie. Zo vond op de A7 bij Midwolde rond 2.45 uur donderdagochtend een ongeval plaats doordat er afval op de weg lag. Volgens de politie op Twitter ging het onder meer om autobanden. Een uur later vond op de A7 bij Frieschepalen een soortgelijke aanrijding plaats. Er vielen geen gewonden.

Ondanks angst voor bedreigingen heeft Rijkswaterstaat donderdagmiddag toch een aannemer gevonden om de weg weer vrij te maken. De verwachting is dat de A7 bij Midwolda rond 17.00 uur weer vrij is. Daarna wordt ook het afval weggehaald bij Frieschepalen, zo stelt Rijkswaterstaat tegenover RTV Noord. Weggebruikers uit Groningen richting Drachten kunnen bij Frieschepalen nog niet de weg af of op.

File vanaf Westpoort richting Drachten

De stapels afval bij Midwolde liggen daardoor nog steeds op de rijbaan. Het verkeer wordt via de busbaan/vluchtstrook langs het afval geleid. Daardoor ontstond donderdagmiddag een lange file vanaf Westpoort tot de afrit naar Leek. Het verkeer reed langzaam of stond stil over een afstand van vijf kilometer en zorgde voor meer dan een half uur vertraging voor automobilisten. Later op de middag nam de file langzaam af.

Update: Dit bericht is aangevuld met informatie die Rijkswaterstaat donderdagmiddag verstrekte aan RTV Noord over de bedreigingen richting de afvalruimers.

Deel dit artikel: