Negende editie wielerklassieker Haren-Haren trekt 600 deelnemers: “Dit was een feestje”

nieuws
Foto: Bjorn Eerkes - BEMEDIA

De negende editie van de wielerklassieker Haren-Haren heeft zondag zeshonderd deelnemers getrokken. Dat laat de organisatie zondagavond weten, die daarmee erg tevreden is.

“Deelnemers konden kiezen uit een tocht van 50, 105 of 165 kilometer”, laat Jeroen de Grijs van de organisatie weten. “Alle routes gingen door het Hondsruggebied, waarbij de langste route naar Haren Ems in Duitsland voerde, en via Odoorn terug naar Haren ging. Het startschot van de langste afstand werd vanochtend gegeven door weerman Marco Verhoef, die daarna ook op de fiets stapte om de langste afstand te fietsen. Hij reed de tocht helemaal uit, en omschreef het als een feestje.”

De wielerklassieker Haren-Haren ontstond in 2012 tijdens een ‘niet-werkbijeenkomst’ met het idee om Nederlanders en Duitsers via de sport dichter bij elkaar brengen. Eigenlijk zou dit jaar de tiende editie gehouden worden, maar door de coronacrisis ging er een streep door de editie van 2020. Daarom wordt volgend jaar de jubileumeditie gehouden. “En daar kijken we heel erg naar uit. De datum van 2 juli 2023 is er alvast eentje om in je agenda te noteren.”

Weerman Marco Verhoef was één van de deelnemers. Foto: Bjorn Eerkes – BEMEDIA
Deel dit artikel: