Luchtballon maakt noodlanding nabij Paterswoldsemeer

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De piloot van een luchtballon heeft woensdagavond een noodlanding moeten maken nabij het Paterswoldsemeer. Niemand raakte gewond.

Het incident vond plaats rond 20.30 uur. “Een luchtballon was boven het Hoornsemeer toen de piloot op een gegeven moment een gat in de ballon ontdekte”, vertelt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Hierdoor werkten de draaikleppen niet meer volledig, waardoor de ballon niet meer goed te besturen viel. Daarop is contact gezocht met de luchtverkeersleiding van Eelde en is een noodlanding ingezet. De ballon kwam terecht in een weiland nabij het Oosterland ten oosten van Paterswolde.”

Volgens Ten Cate is niemand gewond geraakt. “Er waren vier passagiers aan boord en één piloot. Een ambulance was opgeroepen maar is uiteindelijk niet ter plaatse gekomen. Wel was de politie aanwezig, en ook een politiehelikopter kwam een kijkje nemen.” Uiteindelijk kwam iedereen met de schrik vrij. “Op dit moment is men bezig om de ballon op te ruimen.” Er wordt onderzoek gedaan naar de precieze toedracht.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: