Hyacinthstraat uitgeroepen tot schoonste straat van Oosterparkwijk

nieuws
Foto: google maps

De Hyacinthstraat is dinsdag uitgeroepen tot de schoonste straat van de Oosterparkwijk. Dat heeft het zwerfvuilteam van de wijk bekendgemaakt.

“Ieder jaar verkiezen we een straat die uitblinkt in hoe schoon deze is”, vertelt duurzaamheidscoördinator Ellen Beck. “Alle leden van het zwerfvuilteam hebben een gelijke stem in de waardering. De prijs werd in 2019 voor het eerst uitgereikt, en ging toen naar de Tjerk Bolhuisstraat. In 2020 werd het Graspad in het zonnetje gezet en vorig jaar won de Florakade.”

IJsco
Maar wat schiet de straat hier mee op? “Nou, in de straat komt het bordje ‘De Schoonste straat van de Oosterparkwijk’ te hangen. Daarnaast gaan we de bewoners in het zonnetje zetten. In augustus gaat een ijscoman de straat bezoeken en lekkere ijsjes uitdelen aan de bewoners om de titel te vieren.”

Vrijwilligers
Sinds vier jaar loopt het zwerfvuilteam door de straten van de Oosterparkwijk. Gewapend met prikstok en vuilniszak wandelen de leden elke maandag door de wijk. Er is een ochtendteam, en in de zomermaanden, wanneer het lang licht is, is er ook een avondteam. Beide groepen starten bij Het Oude Politiebureau. “Sindsdien is de wijk zichtbaar schoner geworden. Mensen zijn overigens van harte welkom om een keer mee te lopen. Dat vinden we alleen maar leuk.”