Hinke Schokker wint eerste editie van Kardingebultra

nieuws
Foto: 1195798 via Pixabay

Hinke Schokker heeft zaterdagavond de eerste editie van de Kardingebultra gewonnen. Dat laat geestelijk vader van het evenement Nico Swart op sociale media weten.

De Kardingebultra werd gehouden in recreatiegebied Kardinge en duurde 24 uur. De organisatie had een rondje uitgezet van 6.706 meter, inclusief 32 hoogtemeters op de Kardingebult. “Het concept is simpel, je hebt een uur de tijd om dat rondje af te leggen”, schrijft de organisatie. “Sneller mag, langzamer niet. Na precies een uur begin je aan een nieuw rondje. Sta je niet op tijd klaar voor het volgende rondje, dan lig je uit de race. We lopen maximaal 24 rondjes, dat is 24 uur, en dat is precies 100 mijl.”

In het laatste uur verschenen er nog drie deelnemers aan de start. In totaal deden er 45 deelnemers mee aan de wedstrijd. Victor Bastiaansen werd tweede, Lút van der Molen legde beslag op de derde prijs. Nico Swart schrijft op Twitter: “Ik ben uiteraard enorm blij dat alles ging zoals het ging. Het weer was prachtig, enthousiaste deelnemers én vrijwilligers.” Of het evenement een vervolg gaat krijgen is nog onbekend.