Het Overweeghuis zoekt zomervrijwilligers: “We zoeken mensen die een luisterend oor kunnen bieden”

Stichting Het Overweeghuis in Stad zoekt zomervrijwilligers. Vanwege de aanstaande zomerperiode zoekt men mensen die kunnen helpen.

“Het Overweeghuis is bedoeld voor prostituees die overwegen om er uit te stappen”, vertelt Evert Sulman. “Het huis is om die reden 24/7 open. In totaal werken er op dit moment vijftig vrijwilligers die in de leeftijd van 22 tot 78 jaar zijn. Vanwege de zomerperiode gaan er vrijwilligers op vakantie, en daarom zoeken we zomervrijwilligers die het interessant lijkt om voor een bepaalde periode zich voor ons in te zetten.”

“Op zoek naar vrouwen”
Niet iedereen kan zich als vrijwilliger aanmelden. “We hebben in het verleden met mannen gewerkt, maar dat werkte minder goed. We zijn daarom op zoek naar vrouwen. Men moet stevig in de schoenen staan, en je moet ouder zijn dan 21 jaar. Normaal is het in het Overweeghuis vredig en rustig, maar je werkt wel met vrouwen die trauma’s hebben opgelopen, die te maken hebben met problemen. Je moet er dus wel kunnen staan. We zoeken overigens specifiek geen vrijwilligers die denken dat ze de vrouwen in ons huis kunnen redden. Aanwezig zijn is het belangrijkste, structuur aanbrengen in de dag en een luisterend oor kunnen bieden.”

Inwerkperiode
Wanneer vrijwilligers zich aanmelden volgt er eerst een kennismakingsgesprek. “Daar hoort ook een VOG bij. Daarna is er een inwerkperiode. Tijdens deze inwerkperiode zal je altijd naast een ervaren vrijwilliger staan, en vaak daarna ook, hoewel je soms ook alleen zult komen te staan, waarbij er wel een ervaren achterwacht zal zijn.” En Sulman heeft nog een tip: “Wees eerlijk tegen ons en tegen je zelf. Het is heel mooi en waardevol werk, maar als het je gaandeweg toch niets lijkt, of het bevalt niet goed, dan moet je daar gewoon eerlijk over zijn. Dat is voor iedereen het beste.”

Mensen die interesse hebben kunnen een mail sturen naar dit mailadres.