Brand in Quintusschool Glimmen onder controle

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

In Glimmen heeft woensdag aan het einde van de middag brand gewoed in de Quintusschool aan de Nieuwe Schoolweg. Bij de brand raakte niemand gewond.

De eerste melding van de brand kwam rond 16.45 uur binnen waarop twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Er is brand uitgebroken op het dak van de school”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “De school is ontruimd door de BHV-organisatie. Iedereen heeft het gebouw veilig kunnen verlaten.”

Moeilijk bereikbaar
Rond 17.00 uur werd er opgeschaald naar grote brand waarbij de Harense brandweer assistentie kreeg van een tankautospuit uit Vries. Ook werd het groot watertransport van Stad opgeroepen en werden verschillende waterwagens naar het dorp gestuurd. “De brand bevindt zich onder het dakbeschot van de school en is moeilijk bereikbaar.” Rond 17.20 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. “Door een snelle inzet hebben we de brand onder controle kunnen krijgen. We doen nog een controle om te kijken of de brand volledig uit is.”

Achterzijde van de school
Volgens nieuwsfotograaf Mike Weening van Weening Fotografie woedde de brand aan de achterzijde van het pand. “Er staan veel hulpdiensten in de straat. Er is geen rook te zien. Wel hoor ik breekgeluiden aan de achterzijde van de school.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Ook is onbekend hoe groot de schade is.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen