Gemeente kapt met collectieve zorgverzekering, omdat die veel te duur is

De gemeente Groningen stopt met de collectieve zorgverzekering voor minima, omdat deze veel te duur geworden is. Het contract met Menzis wordt per 2023 opgezegd.

De collectieve verzekering werd indertijd in het leven geroepen, omdat die voor de deelnemers erg goedkoop was. Maar tegenwoordig kunnen deelnemers aan deze verzekering tientallen tot honderden euro’s besparen als zij zelf op zoek gaan naar een zorgverzekeraar.

Door het stoppen met de collectieve verzekering bespaart de gemeente ook nog eens 950 duizend euro. De komende tijd gaat onderzocht worden welk deel van dit bedrag nodig is om inwoners te ondersteunen bij het vinden van een betere zorgverzekering, worden gevolgen voor verzekerden opgevangen en wordt er gekeken wat er qua gezondheidsbevordering mogelijk is.