Aanhouding in Stad leidt politie naar hennepkwekerij en hennepstekkerij

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Met de aanhouding van een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de politie een hennepkwekerij en hennepstekkerij op kunnen rollen. Dat laat de politie woensdagmiddag weten.

De man werd dinsdag in Stad aangehouden op verdenking van hennepteelt, drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. “We kwamen de verdachte op het spoor in een lopend onderzoek”, meldt de politie. “Op 7 februari werden er ook al vier verdachten aangehouden voor witwassen en de productie van softdrugs. Bij zoekingen hebben we toen grote hoeveelheden contant geld en een grote hoeveelheid hennep en meerdere vuurwapens en munitie aangetroffen. Het vervolgonderzoek leidde op 21 juni nog eens tot twee aanhoudingen. Naar aanleiding van deze aanhoudingen vonden er opnieuw zoekingen plaats, waarbij er een grote hoeveelheid harddrugs in beslag werd genomen.”

Hennepkwekerij en hennepstekkerij
“De 50-jarige man is dinsdag door een arrestatieteam aangehouden in de omgeving van het Hoendiep. Vervolgens zijn er op twee locaties zoekingen gedaan. In een pand in Weiteveen werd een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 260 planten. In een pand in Oostwold, gemeente Oldambt, werd een hennepstekkerij aangetroffen met ongeveer 2.600 stekjes en 300 planten. Beide gebouwen zijn inmiddels ontruimd.”

Newton
Het onderzoek van de politie is verricht binnen het project Newton, dat zich richt op het aanpakken van drugscriminaliteit en ondermijning in Noord-Nederland. “Het onderzoek naar de verdachte en de aangetroffen kwekerij en stekkerij gaat door. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. Daarnaast levert elke interventie weer nieuwe kennis en informatie op en dat kan worden gebruikt in andere onderzoeken naar criminele organisaties met een ondermijnend karakter.”

De politie roept mensen op die het vermoeden hebben dat er in hun omgeving drugs geteeld of verhandeld wordt, dat zij de informatie delen met de politie.