A28 tusen Haren en Julianaplein woensdagavond gestremd

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Woensdagavond 27 juli worden twee palen ingeheid voor een nieuw portaal op de A28, ten noorden van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan.

De klus begint woensdagavond om 20.00 uur en men hoopt rond middernacht klaar te zijn. Tijdens de werkzaamheden is de A28 dicht voor het autoverkeer vanaf Haren tot het Julianaplein. Omwonenden kunnen overlast hebben van geluid van metaal op beton. De palen zijn nodig voor het portaal aan de oostzijde van de A28, ter hoogte van de Betje Wolffstraat. Een portaal is een constructie over de weg heen waaraan verkeersborden hangen.

Normaal gesproken kan de A28 pas gestremd worden vanaf 22.00 uur. Omdat het nu gaat om kortdurende werkzaamheden die veel geluidsoverlast geven, is toestemming gegeven om de A28 twee uur eerder af te sluiten. Daardoor zijn de werkzaamheden op een eerder tijdstip klaar en hebben de omwonenden ’s nachts geen overlast.

In de nacht van woensdag op donderdag is de A28 ook in de andere richting dicht, vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid. Deze afsluiting is van 22.00 tot 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de bekende gele borden. Het verkeer vanaf de Brailleweg kan kan wel de A28-oprit richting Assen nemen. Dit verkeer rijdt bij de werkzaamheden langs.