Zomermarkt De Wiershoeck trekt veel publiek: “Biologisch en duurzaamheid leeft”

nieuws
Foto: Henk Ellérie

In de wijk Beijum vindt zaterdag bij natuurvoedingswinkel De Wiershoeck de grote groene zomermarkt plaats. De organisatie spreekt van een succes.

“We hebben ontzettend veel geluk met het weer”, vertelt Marjan de Boer van de organisatie. “Eigenlijk is het ideaal weer om de markt te bezoeken. Zojuist drupte het even, maar voor de mensen was dat niet een reden om te vertrekken.” Op de markt zijn meer dan dertig stands te bezoeken. “Alles hangt samen met duurzaamheid, natuur, gezondheid en beter leven. Dus het is heel breed. Er wordt bijvoorbeeld informatie gegeven over tuinproducten, over fair fashion maar ook de wijk Beijum is vertegenwoordigd. In Beijum gaat de komende tijd veel gebeuren op het gebied van duurzaamheid, maar de wijk gaat ook verlevendigd worden omdat mensen zich er eenzaam voelen.”

Workshops
Volgens De Boer is het ook druk. “Vanochtend om 10.00 uur gingen de deuren open. We zien een flinke toeloop. Veel mensen van in de dertig, maar ook oudere mensen. Dus een breed publiek. Duidelijk is dat biologisch en duurzaamheid leeft. En er is ook genoeg te doen. We hebben de stands, maar er zijn ook workshops. Zo kan er geschilderd worden, en is er een bijenman die voorlichting geeft over bijen en bestuiving. En er is muziek. We hebben verschillende artiesten en bands die optredens geven gedurende de dag.”

De Wiershoeck
Natuurvoedingswinkel De Wiershoeck is gevestigd aan de Beijumerweg 20. De winkel is in de jaren tachtig ontstaan als verkooppunt van biologisch gedeelte groente en fruit uit de eigen tuin. In de afgelopen veertig jaar is het assortiment verder uitgebreid en is er een complete biowinkel ontstaan. De markt is nog tot 16.00 uur te bezoeken.