Zeldzaam Mooi Markt zoekt Stadse ondernemers: “Aantal aanmeldingen blijft achter”

nieuws
Foto: Zeldzaam Mooi Markt

Er is geen paniek bij de organisatie van de Zeldzaam Mooi Markt, maar mochten er geen aanmeldingen meer komen dan zit men volgende week zondag wel met een stuk of dertig lege kraampjes op de Vismarkt.

“Als je de situatie van nu vergelijkt met die van voor de coronacrisis, dan is er heel veel veranderd”, vertelt Ilse van Haasen-Nuesink van de organisatie. “Op de Vismarkt hebben we plaats voor honderd standhouders. Voor de coronacrisis werkten we met een reservelijst, omdat we niet iedereen plek konden geven. Op die reservelijst stonden soms wel 25 tot 50 ondernemers. Nu is die situatie helemaal anders. Op dit moment hebben we zeventig aanmeldingen, waarbij, als er niets meer gebeurd, we volgende week zondag dertig lege plekken hebben.”

Coronacrisis
De vraag is hoe dat komt. “Dat weten we niet. Er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Wij zien dat het aanbod qua markten heel groot is. Wij realiseren ons dat je als ondernemer niet op iedere markt kunt staan. Daarnaast speelt de coronacrisis wellicht een rol. Waarschijnlijk heeft niet ieder bedrijf de crisis overleefd, of staan er nog bedrijfjes on hold. En daarnaast kan het ook zo zijn dat ondernemers wellicht niet weten dat komende zondag er een Zeldzaam Mooi Markt gehouden wordt.”

Lokale ondernemers
Van Haasen-Nuesink over wat er gezocht wordt: “Wij zoeken lokale ondernemers die zich bezig houden met de creatieve invalshoek. Maak je iets, ben je zelf creatief, dan ben je bij ons van harte welkom om een standje te vullen.” De eerste editie van de Zeldzaam Mooi Markt van dit seizoen werd in april gehouden en trok toen veel belangstelling. “Wij organiseren de markt sinds 2015 op de Vismarkt. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten, zoals creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Vooral vintage- en retro-, en kledingproducten deden het bij de laatste editie erg goed.”

Livemuziek
“De Vismarkt is ook een prachtige plek om een markt te organiseren. Het is een hotspot waar veel mensen passeren. En we gaan het zondag leuk maken met livemuziek. We hebben de akoestische sfeermakers bereid gevonden die nostalgische muziek ten gehore gaan brengen. Zij lopen rond op de Vismarkt, en zullen her en der hun muziek laten horen. Dat gaat denk ik heel gezellig worden.”

Voor meer informatie, of mensen die zich aan willen melden voor de markt, kunnen terecht op deze website.