Partij voor het Noorden bezorgd over slechte staat Biotoop

De Partij voor het Noorden maakt zich ernstig zorgen over de aankoop van de grond in Haren waar de Biotoop op is gevestigd. Volgens de raadsfractie is het terrein er namelijk slecht aan toe.

Het lijkt erop, aldus de PvhN, dat de gemeente Groningen in hoofdlijnen al akkoord is gegaan met de aankoop van de grond voor een bedrag van 3,6 miljoen euro. Het is de fractie ter ore gekomen dat de RUG zeer slecht beheer heeft uitgevoerd. Op het terrein bevinden zich ingestorte dierenverblijven, asbestplaten, (illegale) vuilstortplaten en dode en zieke bomen. Er steken verroeste ijzeren palen uit de grond, en toch is het terrein openbaar en spelen er vaak kinderen.

De partij vraagt het college of dat zich ervan bewust is dat het terrein slecht onderhouden is, en of het asbestplaten en andere troep wil laten verwijderen. Ook wil men weten of het noordelijk gedeelte van het terrein, dat een mooi openbaar gebied is geworden, in die staat kan blijven bestaan.

Noot van de redactie: In eerste instantie werd in dit bericht vermeld dat ook de staat van de Hortus Botanicus kritiek kreeg van de Partij voor het Noorden. Dit bleek niet het geval te zijn. Wij (OOG) bieden daarvoor onze excuses aan.