Noorderzon verkoopt in eerste uur 400 kaarten: “Het begin is altijd spannend”

nieuws
Lisa & The Lips Arts performing festival Noorderzon 2016 photo © Pierre Borasci

Het Noorderzon Festival heeft zaterdag in het eerste uur na de start van de voorverkoop voor het internationale hoofd programma vierhonderd kaarten verkocht. Dat laat Milou de Boer van de organisatie weten.

“Het is eerste uur is altijd spannend”, vertelt De Boer. “Het is ook altijd een moment dat wij goed monitoren. Voor 12.00 uur zagen we al flink wat mensen actief op de website, en dat is dan een hele geruststelling. Na twee coronaedities hebben we straks in augustus weer een volledige editie. Zijn mensen je niet vergeten? Lijkt het ze leuk om langs te komen? Zijn ze niet bang? Dan zijn toch de vragen die door je hoofd schieten, en dat is voor iedereen spannend. Maar met de verkoop van vierhonderd kaartjes in het eerste uur kunnen we zeker tevreden zijn.”

Noorderzon vindt dit jaar behalve in het Noorderplantsoen ook plaats op verschillende indoorlocaties in Stad, waarbij de grote zaal van MartiniPlaza voor het eerst gebruikt gaat worden. Of De Boer zelf ook interesse heeft in voorstellingen: “De voorstelling van Bruno Beltrão en Grupo de Rua, die uit Brazilië komen, daar ben ik erg nieuwsgierig zijn. Zij leggen bij het publiek de vraag neer hoe je in beweging blijft als de politieke en sociale toestand in een land alles lijkt te verlammen, en dat doen ze met dans. Eigenlijk een heel mooi actueel thema dus.”

Meer informatie over het festival en het programma vind je op deze website.

Deel dit artikel: