Komend seizoen iets meer groen en rond logo op thuistenue FC Groningen

sport
Foto via FC Groningen

Na het jubileumjaar keert het vertrouwde ronde clublogo terug op het groen-witte thuisshirt van FC Groningen. De club presenteerde het nieuwe thuistenue donderdagavond. Voor het eerst in vijf jaar is ook de schouderpartij van het thuisshirt voorzien van een groene kleur.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 dat ook de schouders voorzien zijn van een groene kleur. Dat gebeurde in overleg met supporters. Ook bij de keuze voor een terugkeer naar het ronde logo werden de supporters betrokken, nadat de club het afgelopen seizoen met een speciaal jubileumlogo speelde. Hoewel een meerderheid van de supporters koos voor een ‘historisch logo’ (uit 1971), werd niet voldaan aan de voorwaarden die de club stelde.

FC Groningen verwacht dat het nieuwe tenue begin juli verkrijgbaar is voor supporters. De club verwacht binnenkort ook het uittenue te presenteren.

Wormuth wil 33 spelers aan het werk zien tijdens eerste oefenwedstrijd

Of het nieuwe tenue deze week al gebruikt wordt in de oefenwedstrijden, maakte de club niet bekend.FC Groningen speelt vrijdagavond haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen derdeklasser SC Loppersum. Wormuth neemt een grote selectie mee naar Loppersum: de hoofdmacht wordt aangevuld met spelers uit de opleiding, waardoor drie volledige veldopstellingen (33 spelers) speelminuten kunnen maken. Wormuth wil daarom niet twee keer drie kwartier voetballen in Loppersum:  “We zijn natuurlijk net begonnen en kijken naar de mogelijkheid om drie keer dertig minuten te kunnen gaan spelen met drie verschillende ploegen waarbij iedereen een half uur speelt.” Of de wens van Wormuth om drie keer een half uur te voetballen uitkomt, hangt af van de tegenstander.

Een van de spelers die snakt naar speelminuten is verdediger Radinio Balker. Vlak nadat hij vorig jaar zomer transfervrij overkwam van Almere City, raakte hij ernstig geblesseerd. Na een jaar blessureleed kan Balker vrijdag zijn eerste wedstrijdminuten maken voor de club. “Het zal wennen zijn”, aldus Balker. “Ik ben nog niet helemaal de oude, maar het gaat de goede kant op en ik hoop dat het zo blijft. Ik zal morgen met een blij gevoel opstaan en kijk uit naar een heel mooi moment.”

FC Groningen trapt vrijdagavond om 19.00 uur af op sportpark De Bosweg in Loppersum.