Yannick Koerts volgt Stijn Lechner op als hoofdcoach bij Donar onder-18

sport
Yannick Koerts - Foto via Donar

Vanaf komend seizoen is Yannick Koerts de hoofdcoach van de onder-18 ploeg van Donar. Dat maakte de club donderdagavond bekend. Koerts is de opvolger van Stijn Lechner, die de onder-18 ploeg na twee jaar verlaat voor het onder-22 team.

Naast zijn nieuwe rol als hoofdcoach van de onder-18 ploeg van Donar blijft Koerts assistent van Lechner. Lechner heeft vanaf komend seizoen de opleidingsploeg van Donar (het onder-22 team) onder zijn hoede als hoofdcoach, na het vertrek van Pete Miller.  Koerts was tot nu toe vooral actief als hoofdtrainer bij de Basketbal Vereniging Groningen, waar hij de onder-14 en onder-16 ploegen onder zijn hoede had. Daarnaast assisteerde hij Lechner bij de onder-18 ploeg van Donar.

“Het waren door corona rare seizoenen, maar het beviel goed van beide kanten”, aldus Koerts. “Toen Stijn doorschoof naar de plek van Pete Miller,  heb ik mijn belangstelling kenbaar gemaakt en in een gesprek met Drago Pasalic werd me verteld dat de keuze op mij is gevallen. Ik ben er erg blij mee en ik denk dat we er samen iets moois van gaan maken. De combinatie met assistent-hoofdcoach bij BA/RTC Noord spreekt me ook bijzonder aan. Ik ben dankbaar voor deze kans.”