Winst voor GRC, Stadspark, GVAV, Forward en Groninger Boys

nieuws
Foto Martijn Minnema: GRC versloeg Germanicus met 2-1

De midweekse ronde voor de zondagvoetbal amateurs leverde in 1F zeges voor GRC en Stadspark op. GVAV Rapiditas en Forward bleven op titelkoers. Gruno en Lewenborg verloren van concurrenten onderin en Helpman ging onderuit tegen de nummer twee. Groninger Boys boekte in 3B een nuttige zege

 

1F
GRC en Germanicus stonden na de eerste periode op plek 3 en 4 maar zijn in de tweede periode flink weggezakt. Alleen Noordster doet het slechter in de tweede periode. Daardoor was GRC-Germanicus een duel met als inzet (verder) weg komen van de plekken die nacompetitie tegen degradatie opleveren. GRC won dat duel met 2-1, een stand die binnen het half uur al op het scorebord stond. Jasper Kingma zette GRC al in de derde minuut op 1-0, maar vijf minuten later was het alweer gelijk. Reinier de Boer pikte een te korte terugspeelbal op en schoot raak.
In de 28′ minuut was het wederom Jasper Kingma die scoorde, 2-1 voor GRC. Een minuut later had ie zijn derde moeten maken, vrij voor de keeper schoot ie na een prima GRC aanval van dichtbij over.

Na rust ging Germanicus op jacht naar de gelijkmaker en was daar kort na rust dichtbij toen een fraaie uithaal de lat raakte. In het vervolg waren de beste kansen voor GRC wat echter naliet de wedstrijd te beslissen. Germanicus was wel dreigend, maar werd zelden echt gevaarlijk waardoor GRC de zege over de streep kon trekken. GRC staat nu achtste en staat met een wedstrijd meer 7 punten voor op plek 11, de eerste nacompetitie plek.

Stadspark staat voorlaatst en won uit bij hekkensluiter Noordster met 1-3. Stadspark zal desondanks vrijwel zeker het vege lijf in de nacompetitie moeten redden. Vandaag boog het een 1-0 achterstand om in een zege. Kort voor rust scoorde Sergio Marcus 1-1 en in de slotfase liep Stadspark uit naar 1-3.

2L
GVAV Rapiditas behield zijn koppositie door uit bij ASVB met 0-2 te winnen. Joël de Jong scoorde voor rust, Arco Bartelsman na rust. Concurrent Valthermond won bij Helpman met 0-4. Onderin deden Lewenborg (3-2 verlies tegen Veendam 1894) en Gruno (1-6 verlies tegen Peize) slechte zaken door van andere laagvliegers te verliezen.
Bij winst was Lewenborg boven de streep gekomen. Gruno kan de nacompetitie nauwelijks meer ontlopen.

3B
Forward zag concurrent SVZ verliezen en wist zelf uit bij nummer 5 TLC met 0-1 te winnen. Alex van Muiswinkel was de gevierde man bij Forward. De voorsprong op SVZ is nu 5 punten, Actief is nu de voornaamste belager op 3 punten van Forward.
Onderin boekte Groninger Boys een kostbare zege, het won uit bij nummer 6 Asser Boys met 2-3. De Boys maakten in de laatste 20 minuten een 2-0 achterstand ongedaan. Dairon Cecilia scoorde in blessuretijd de 2-3. Het staat dicht bij elkaar onderin 3B, Groninger Boys staat twee punten boven de streep, maar wel met een wedstrijd meer dan de concurrentie. Met Nieuw Roden is de rechtstreekse degradant in 3B al vrijwel bekend.