Verlengde Schooldag feestelijk van start in Beijum en Lewenborg

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

Op basisschool Het Kompas in Lewenborg zette directeur Marjolein Wildeboer maandagmiddag haar handtekening op een groot bord van de Verlengde Schooldag. Daarmee gingen de activiteiten voor het ontwikkelingsprogramma officieel van start in Beijum en Lewenborg.

De Verlengde Schooldag heeft als doel om basisschoolkinderen de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen en zo de kansengelijkheid te bevorderen. Daarbij werkt de school samen met verschillende maatschappelijke en culturele organisaties, scholen, de gemeente en de bewoners. In Beijum doen inmiddels vijf scholen mee. In Lewenborg zijn dat er zes.

In Beijum en Lewenborg begint de Verlengde Schooldag met een serie workshops op het gebied van dans, muziek en graffiti, aansluitend op de reguliere schooldag. De scholen beginnen klein, zodat de coördinatoren van de Verlengde Schooldag  problemen in kaart kunnen brengen en kennis kunnen maken met diverse aanbieders van de workshops. Nu richten de scholen zich nog vooral op kunst en cultuur, maar volgend jaar volgen workshops over techniek, digitale geletterdheid, natuur en sport.

Deel dit artikel: