Team Alfa-college kwalificeert zich voor WK waterstofrace

nieuws

Een van de studententeams van het Alfa-college heeft zich vrijdag tijdens de Hydrogen Grand Prix gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap voor hybride waterstof gestuurde modelauto’s.

In de IJshal van Kardinge reed het team de meeste rondes en haalde de finish. De Hydrogen Grand Prix is het Nederlands Kampioenschap waar leerlingen van het vmbo en studenten van mbo en hbo met hun zelfgebouwde hybride waterstof RC gestuurde modelauto’s zich proberen te kwalificeren voor het WK.

De achttien deelnemende teams kregen drie accu’s en een bepaalde hoeveelheid waterstof, afhankelijk van de duur van de race. Het studententeam van het Alfa-college maakt zich nu op voor het WK, dat op 4 juni in Assen wordt gehouden.

Met de Hydrogen Grand Prix leren studenten om hun eigen RC-auto te ontwerpen, bouwen en deze te testen tijdens een race van vier uur. Van de ontwerpfase tot het onderhouden en repareren van hun auto gedurende de Grand Prix, studenten hebben controle over elke stap van het proces.