Sloop Julianabrug begint; Muntingbrug vanaf 13 mei een jaar lang dicht

nieuws
Foto Johannes Rienks

Op vrijdag 13 mei wordt begonnen met de sloop van de oude Julianabrug over het Noord-Willemskanaal. Vanwege de veiligheid is de naastgelegen Muntingbrug dan ook afgesloten.

De Muntingbrug blijft dicht tot volgend voorjaar. Fietsers en voetgangers kunnen het kanaal oversteken bij de Parkbrug of de Van Iddekingebrug. Komende week wordt het beweegbare gedeelte van de Julianabrug verwijderd. Dan is ook de fietsonderdoorgang bij roeivereniging Gyas dicht. Tussen 16 mei en 4 juni kunnen vanwege de veiligheid ook roeiers niet onder de Julianabrug door.

Nu het tijdelijke Julianaplein in gebruik is, kan begonnen worden met de sloop van de Julianabrug. In de toekomst komt hier een vaste brug over het kanaal, zodat het autoverkeer altijd kan doorrijden. In de eindsituatie blijft de fietsbrug bestaan. In de tussentijd wordt het dek van de fietsbrug hersteld.