Seinhuis Hoofdstation succesvol verplaatst (foto’s en video)

Op het Hoofdstation is woensdag het seinhuis succesvol verplaatst. Met een kraan werd het seinhuis opgetild en verplaatst naar een locatie honderd meter verderop.

De verhuizing is nodig omdat op de huidige plek deels een bouwkuip voor de voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling komt. Het verhuizen van het gebouw vormt de zogeheten tweede fase. Tijdens de eerste fase vond er onderhoud plaats. Slechte plekken in het staal werden hersteld en de buitenkant van het gebouw werd gestraald met lucht en zand om roestplekken te verwijderen. Ook de binnenkant van het gebouw heeft een grote opknapbeurt gekregen.

Volgens spoorbeheerder ProRail verliep de verhuizing soepel, hoewel het bouwwerk wel zwaarder bleek te wegen dan gedacht. In de komende periode zal ook de oude bijbehorende voetgangersbrug nog verhuizen. In de toekomst worden de brug en het seinhuisje teruggeplaatst. Waarschijnlijk zal dit in de loop van 2023 worden, waarbij het onderdeel zal worden van het nieuwe station en de monumentale perronkappen.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Deel dit artikel: