PKC’83 wint doelpuntrijke derby, VVG onderuit, Velocitas Kampioen

nieuws
Foto Martijn Minnema: PKC'83 (in oranje) vs Oranje Nassau was doelpuntrijk

In de Eerste Klasse E van het zaterdag amateurvoetbal legde PKC’83 stadsgenoot Oranje Nassau met 6-3 over de knie. VV Groningen ging onderuit bij runner up WHC. Gorecht mag nog hoop blijven koesteren op de titel in 2J waar The Knickerbockers verloren. In 3C werd Velocitas kampioen.
Amicitia VMC boekte een belangrijke zege en VVK kan volgende week kampioen worden.

1F
Oranje Nassau had nog een klein kansje op de derde periode, daarvoor moest het eerst zelf winnen van PKC’83. Dat scenario leek al binnen tien minuten de prullenbak in te kunnen. ON startte slap en stond na drie minuten al 1-0 achter na een fraai schot van Jivan Vroom. Vijf minuten later stond het 2-0 na een van ON kant fel bestreden penalty, Vroom benutte hem.
ON kwam terug in de wedstrijd door een verraderlijk schot van Rhobin Brander waar PKC’83 keeper Meedendorp zich op verkeek, al kreeg Brander ook wel erg veel tijd en ruimte om fraai raak te schieten.
Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht en kwam Nikky Goguadze namens PKC’83 het dichtst bij een treffer. In de 31′ minuut schoot ie de bal vrijwel uit stand van net buiten de zestien tegen de paal.

Na rust kwam Oranje Nassau beter uit de kleedkamer dan voor rust getuige de vlotte 2-2, een mooie kopbal van Rick Wiersma in de 49′ minuut. De vreugde was van korte duur want na opzichtig geschutter achterin bij ON was het vier minuten later dankzij Nikky Goguadze alweer 3-2. In de 62′ minuut sneed PKC wederom door de ON defensie en was het Jivan Vroom die met zijn derde de 4-2 aantekende. Een kwartier voor tijd bracht Tim Deelen de spanning weer terug met de 4-3. Terwijl ON trainer Heerlijn in zijn frustratie teveel bezig was met de in zijn ogen slechte scheidsrechter (de defensie van ON maakte veel meer fouten, iets waar Heerlijn meer invloed op heeft dan op de scheidsrechter) kreeg PKC’83 veel ruimte en reeg het de kansen aaneen. Het liep nog uit naar 6-3 door treffers van Vigan Hoxhaj (’81) en Nikky Goguadze (’84). Een zeer vermakelijke wedstrijd met een hoop kansen over en weer, de meeste voor het fellere PKC’83 wat dan ook verdiend won.

VV Groningen ging op bezoek bij nummer twee WHC in Wezep met 3-0 onderuit. Bij rust was het nog 0-0.

2J
Gorecht staat tweede op 3 punten en speelt volgende week thuis tegen koploper DZOH. Die koploper versloeg the Knickerbockers vanmiddag met 3-1, dus was het zaak om de achterstand niet verder op te laten lopen. Die kant leek het lang op te gaan. Gorecht kwam bij Drenthina in de eerste helft op 1-0 achter waarna Michel Koopman in de 58’minuut voor 1-1 zorgde. Die stand bleef tot de 87′ minuut staan, toen zorgde Thijs Hekman voor 1-2. In blessuretijd maakte Sven Hazewinkel er nog 1-3 van.
Koploper DZOH kreeg bezoek van de Groninger studenten van the Knickerbockers en die maakten het de koploper nog best lastig. Kort voor rust kwam DZOH op 1-0 maar tien minuten na rust zorgde Boye Boonstra voor de 1-1. Pas in de 74′ minuut werd het 2-1, kort voor tijd werd het ook nog 3-1. TKB staat voorlaatst en moet in de laatste twee wedstrijden drie punten goedmaken om aan nacompetitie te ontsnappen.

3C
Velocitas kon vanmiddag kampioen worden door bij Glimmen te winnen. Dat lukte, de Groen Witten wonnen met 1-4. Topschutter Quinn Mekel zetten Velocitas al in de 1’minuut op 0-1, maar via Bas de Boer deed Glimmen (voorlaatst) in de 23′ minuutwat terug. Stefan Smit zette Velocitas in de 29′ minuut weer op voorsprong en na rust liep de nieuwbakken kampioen uit naar 1-4 door treffers van Jord Faber (55′) en Givancy Phillips (90′).
Meeste goals voor (82), minste goals tegen (21), niks op af te dingen, Velocitas is tweede klasser!

Nummer twee Be Quick 1887 verloor de Esserberg derby tegen Helpman met 2-1. Helpman heeft nog kans op een vervangende periodetitel en moet daarvoor het vandaag verliezende Loppersum (1-3 tegen Omlandia) voorbij, die staan twee punten voor.
Groen Geel speelde met 3-3 gelijk tegen Holwierde en HFC15 1-1 tegen Aduard 2000.
Stadspark ging thuis onderuit tegen Noordwolde, na een serie ruime nederlagen bleef de schade nu beperkt, 0-3.

4C
Voor Lycurgus en Mamio stond er in hun derby behalve prestige niks meer op het spel, Steven Zwarts scoorde namens Lycurgus het enige doelpunt. Amicitia VMC deed erg goede zaken in de strijd om degradatie play offs te ontlopen. Uit bij Poolster werd met 2-1 gewonnen. Daardoor staat Amicitia nu 1 punt boven de streep.

5D
Koploper VVK deed het tegenhekkensluiter  Potetos zuinigjes aan won met slechts 2-0. VVK kan volgende week kampioen worden door bij Blauw Geel’15 te winnen.