ON wint, punt voor VVG, verlies PKC’83; winst Gorecht en Velocitas

sport
Foto Martijn Minnema VV Groningen-Winsum 2-2

In een competitieronde op dinsdag kwamen de zaterdagamateurs in actie. Oranje Nassau won, VV Groningen speelde gelijk tegen Winsum, PKC’83 gaf tegen de koploper een voorsprong weg. Gorecht en Velocitas boekten nuttige zeges in hun kampioensstrijd.

1E
Oranje Nassau behoudt dankzij een 0-3 zege bij hekkensluiter Zeerobben kans op periodewinst. Tomas Careman zette ON al vroeg op 0-1. In de slotfase liep ON uit naar 0-3 door treffers van Careman en Rick Wiersma. ON staat 1 punt achter op de koploper in de derde periode.

VV Groningen stond na een zwakke eerste helft door een treffer van Sven Rosevink (37′) met 0-1 achter tegen Winsum. Na rust speelde VVG  beter en kwam het dankzij Haye Feenstra drie minuten na rust op 1-1. Acht minuten later maakte Regilio Holder er 2-1 van waarna VVG kansen op 3-1 onbenut liet. Daarvoor kreeg het in de 80′ minuut de rekening gepresenteerd. Rick Schaaphok schoot een vrije trap binnen, 2-2. Over het geheel genomen een terechte uitslag.

PKC’83 leidde bij rust met 2-1 tegen koploper d’Olde Veste maar verloor met 2-4. Door een eigen goal kwam PKC’83 na een kwartier op 1-0, tien minuten later was het weer gelijk. Vijf minuten voor rust zette David Goguadze PKC op 2-1. Binnen een kwartier na rust boog Olde Veste de achterstand om in een 2-3 voorsprong waarna een klein kwartier voor tijd de beslissing viel.

2J
Gorecht won met 1-2 bij Bedum en houdt daarmee één punt achterstand op koploper DZOH. Sam Niewold en Michel Koopman bepaalden de ruststand op 0-2, Bedum deed kort voor tijd nog iets terug.

The Knickerbockers kwam bij Oosterwolde niet verder dan 1-1 en zakte naar de voorlaatste plaats.

3C
Velocitas bleef dankzij een 3-0 thuiszege op Zuidlaren op titelkoers. Rutger Hofsteenge scoorde voor rust twee keer, Quinn Mekel maakte na rust de derde. Achtervolger Be Quick 1887 won ook, 2-1 van Holwierde.

Omlandia won met 0-1 bij Glimmen, Groen Geel was thuis met 2-1 te sterk voor Aduard 2000, HFC’15 verloor met 2-3 van Noordwolde en Helpman gaf Stadspark een pak slaag, 8-0.

4C
Amicitia VMC ging thuis met 0-2 onderuit tegen Mamio. Amicitia staat twee plekken en twee punten boven de nacompetitiestreep. Lycurgus won met 2-0 van FC LEO.