CDA stelt Kamervragen over financiële misstanden MartiniZorg

nieuws
Foto Chris Bakker

De dividenduitkeringen die de inmiddels opgestapte bestuurder van MartiniZorg Ruud Slot uitkeerde aan zijn persoonlijke bedrijf, vragen volgens de Tweede Kamerfractie van het CDA om een reactie van minister Helder van langdurige zorg.

Tweede Kamerlid Joba van den Berg heeft maandagavond vragen gesteld aan de minister, onder andere om te achterhalen in hoeverre het uitgekeerde dividend via een omweg daadwerkelijk aan de zorg is besteed, zoals MartiniZorg-bestuurder Ruud Slot eerder claimde. Na een eerdere investering van tienduizend euro keerde Slot in 2017 en 2018 een dividend van 550 duizend euro aan zichzelf uit.

Het CDA wil met het wetsvoorstel Integere Bedrijfsvoering dit soort excessen in de toekomst een halt toeroepen. “We zijn het er allemaal over eens dat deze hoge dividenduitkering vanuit zorggeld niet valt goed te praten,” aldus fractievoorzitter Jalt de Haan van het CDA Groningen. “Die collectieve veroordeling is echter niet het einde van het verhaal. We willen weten waar dit geld precies aan is besteed, terugvorderen waar mogelijk en voorkomen dat iets vergelijkbaars nog een keer kan gebeuren.”