Bewoners huis met brandschade tijdelijk elders ondergebracht, oorzaak nog onbekend

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De bewoners van een woning aan het Hoornsediep, in de Rivierenbuurt, waar zondagmiddag brand woedde, hebben tijdelijk elders onderdak gekregen. Dat laat de gemeente Groningen desgevraagd weten.

“Het gaat om een woning waar drie mensen woonden”, vertelt gemeentewoordvoerder Peter Steinfort. “De schade aan de woning is dusdanig groot dat ze tijdelijk ergens anders onderdak hebben gekregen. De schade in het pand zal hersteld moeten worden. Er zal schoongemaakt moeten worden en de woning moet opgeknapt worden.” Op de vraag of de woning onbewoonbaar is verklaard is Steinfort duidelijk: “Nee, dat is niet het geval. Dat heeft bouwtechnisch onderzoek uitgewezen. De brand-, rook- en waterschade is te herstellen. Ook een woning er direct onder heeft rook- en waterschade opgelopen. Deze bewoner hoeft echter niet te verkassen.”

De brand brak zondagmiddag rond 14.45 uur uit. Fotografen spraken van een forse brand waarbij er veel rook uit het pand kwam. Brandweerlieden hebben de vuurhaard onder controle gekregen door zowel via een binnenaanval en via buiten te blussen. “Wij doen onderzoek naar de oorzaak van de brand”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “Het frappante is dat het zowel aan de binnenzijde als op het balkon gebrand heeft. Daarom zijn we een TBO gestart. Dit is het Team Brandonderzoek dat ter plaatse is gekomen. Dat doen we vooral voor onszelf om er lering uit te trekken. Waar is de brand begonnen, hoe heeft het zich ontwikkeld, hoe heeft dat kunnen gebeuren. Informatie die voor ons interessant is om mee te nemen naar de repressieve kant. De tak die zich bezighoudt om branden juist te voorkomen. Wat wij doen is dus niet een politieonderzoek. De politie doet zelf onderzoek naar de oorzaak.”

Deel dit artikel: