Gomarus College valt twee keer in de duurzaamheidsprijzen

nieuws
Foto: Gomarus College valt in de prijzen.

Het Gomarus College heeft twee van de vier prijzen gewonnen bij de vierde landelijke Raspberry Pi-scholencompetitie.

De Raspberry Pi-competitie is een jaarlijks initiatief van PA Consulting in samenwerking met House of Digital. Dit jaar stond de competitie in het teken van duurzaamheid.

Het eerste team van het Gomarus College won de meest creatieve uitvinding werd gewonnen door het eerste team van het Gomarus College. Dat was “De Liedjestelefoon”, waarmee het leven het leven van mensen met dementie fijner maakt wordt. Ook was er waardering omdat het team creatief buiten de lijntjes van het thema duurzaamheid was getreden.

Het tweede team van het Gomarus College maakte een “Smart Shower” en won de prijs voor de meest impactvolle uitvinding. Deze vernuftige uitvinding sluist douchewater door naar bijvoorbeeld het toiletreservoir wanneer het nog niet op temperatuur is. Zo bespaart hun uitvinding vele liters water per douchebeurt.

De twee andere prijzen, de haalbaarheidsprijs en de aanmoedigingsprijs, gingen naar scholen in Panningen en Haarlem.