Toch geen werkstraf voor veroorzaker ernstig ongeluk bij Waterhuizen

nieuws
Foto: 112 Groningen

Waar het Openbaar Ministerie twee weken geleden nog een werkstraf van zestig uur eiste tegen een 23-jarige Stadjer voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk op de Winschoterweg, legde de rechtbank de bestuurder slechts een geldboete op.

De 23-jarige man uit Groningen moet een geldboete van vijfhonderd euro betalen. Daarnaast legde de rechtbank nog eens vijfhonderd euro voorwaardelijk op aan de Stadjer, evenals een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid.

De man is volgens de rechter verantwoordelijk voor een ongeval met een vrachtwagen op 13 augustus 2019 rond 18.30 uur. De Stadjer kwam met zijn personenauto op de verkeerde weghelft terecht, toen hij bezig was om een flesje water te pakken. Tegelijkertijd reed hij zeker 26 kilometer te hard.

De auto van de bestuurder botste tegen de vrachtwagen, die probeerde uit te wijken. De vrachtwagen belande op zijn zijkant in de berm. De bestuurder van de vrachtwagen hield fors letsel over aan het ongeluk en  kon lange tijd niet werken.