Roeland van der Schaaf voorgedragen als dijkgraaf waterschap Noorderzijlvest

Roeland van der Schaaf is woensdagavond voorgedragen als nieuwe dijkgraaf van Waterschap Noorderzijlvest. Van der Schaaf is op dit moment nog wethouder in de gemeente Groningen.

Het besluit om Van der Schaaf voor te dragen als nieuwe dijkgraaf was unaniem. Van der Schaaf volgt Bert Middel op die per 1 juli met pensioen gaat. Waterschap Noorderzijlvest omschrijft de nieuwe dijkgraaf als een ervaren bestuurder. Van der Schaaf is sinds 2012 wethouder in de gemeente Groningen. Voor de functie van dijkgraaf hadden zich 33 kandidaten gemeld, negen vrouwen en 24 mannen.

“Gezocht naar een verbinder”
“Het waterschap Noorderzijlvest heeft gezocht naar een echte verbinder, iemand die uitstekend kan samenwerken en het belang van water landelijk en regionaal prominent op de agenda kan zetten”, vertelt Lambert Zwiers, voorzitter van de vertrouwenscommissie. “Het algemeen bestuur heeft het volste vertrouwen dat Roeland van der Schaaf als dijkgraaf sturing kan geven aan deze ontwikkelingen.”

Van der Schaaf: “Ik voel me vereerd”
Van der Schaaf noemt de functie van dijkgraaf een prachtige kans: “Ik heb met veel plezier bijna tien jaar lang het wethouderschap in de gemeente mogen vervullen, de functie van dijkgraaf is daarop een erg mooi vervolg. Noorderzijlvest heeft in de komende jaren stevige uitdagingen, zoals de aanpassing aan de gevolgen van de klimaatverandering. Water gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. Ik voel me vereerd als dijkgraaf, in samenwerking met alle betrokkenen, daaraan te mogen bijdragen.”

Als de voordracht wordt goedgekeurd begint Van der Schaaf halverwege de zomer met zijn nieuwe functie.