Taakstraffen geëist tegen dronken straatrovers uit Stad

nieuws

Het Openbaar Ministerie eist taakstraffen van 180 en 90 uur tegen twee mannen (24 en 25 jaar oud) uit Groningen. Het OM wil de mannen veroordeeld zien voor een straatroof, die ze eind 2019 in beschonken toestand pleegden in de binnenstad.

Het OM eiste donderdag ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie tegen de jongere straatrover, zo melden het Dagblad van het Noorden en RTV Noord.

De straatroof vond plaats in de buurt van de Hofstraat. Eén van de twee mannen sloeg het slachtoffer bewusteloos en pikte een heuptasje met een telefoon. De andere man stond op de uitkijk. Omwonenden ontfermden zich over het slachtoffer, nadat de straatrovers hem hulpeloos achterlieten.

De officier hield bij haar strafeis rekening met de lange looptijd van het proces. Het OM erkende dat de twee mannen hard hebben gewerkt aan het beteren van hun leven. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.