Directeur-bestuurder Edwin Klok vertrekt bij Zorgbelang Groningen

nieuws
Foto: Zorgbelang Groningen

Directeur-bestuurder Edwin Klok vertrekt per 1 april bij Zorgbelang Groningen. Dat heeft de organisatie woensdag laten weten.

Klok is ruim tien jaar werkzaam geweest als directeur-bestuurder en hij vindt het nu tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière. “Ik kijk terug op een hele bijzondere periode bij deze mooie club mensen bestaande uit vrijwilligers en professionals”, laat Klok weten. “Ik ben blij dat er in de provincie Groningen een professionele en moderne patiëntenbeweging is ontstaan, die gericht is op het verbeteren van de positie van mensen in kwetsbare omstandigheden. Een organisatie die mét de mensen om wie het gaat samen werkt aan kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn.”

Mieke Oosterwijk is voorzitter van de Raad van Toezicht van Zorgbelang Groningen: “Als Raad van Toezicht hebben wij Edwin leren kennen als een zeer betrokken en verbindend bestuurder. Onder zijn leiding heeft de organisatie, samen met alle betrokkenen, belangrijk werk verzet op het gebied van participatie van grote groepen inwoners in onze provincie die op de één of andere manier vertegenwoordiging of ondersteuning behoeven in het brede veld van zorg en welzijn. We zijn hem erkentelijk voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij zijn volgende stappen.”