‘Definitief’ groen licht voor supermarkt in Ter Borch

nieuws
Foto: Jelmer Rozendal from FreeImages

Er is toestemming voor de bouw van een grote supermarkt in Ter Borch bij Eelderwolde, tussen Paterswolde en de Groningse Piccardthof. Dat heeft de gemeenteraad van Tynaarlo dinsdagavond besloten.

De stemming sloeg nipt uit naar de voorstanders van de supermarkt, omdat raadslid Hilde Kamminga kortgeleden overstapte van de fractie Gemeentebelangen (die tegen de supermarkt is) naar de VVD. Daarmee stemt de gemeenteraad, twee jaar na de eerste stemming over de komst van de supermarkt, nu wel voor de bouw van het maximaal 3.000 vierkante meter grote winkelpand.

Burgemeester Marcel Thijsen stelde tijdens de raadsvergadering, dat hij nog wel verwacht dat de Raad van State zich ook over de instemming met de komst van de supermarkt zal moeten buigen. Eerder op de avond lieten verschillende omwonenden al aan RTV Drenthe weten dat, als de gemeenteraad voor de supermarkt zou stemmen, een nieuwe gang naar de Raad van State onvermijdelijk zou zijn.