De leukste kerstverlichting in Groningen

In heel Groningen zijn straten vrolijk verlicht, maar er is een aantal straten dat extra opvalt. Verslaggever Lianne Darmeveil ging met cameraman Paul Blom op zoek naar de best verlichte plekken in Groningen.

Het is bijna kerst en in deze vervelende tijd van corona, moeten mensen de gezelligheid maar naar huis brengen. Eén van de straten die wel erg opvallend is, is de Henk Plenterlaan in de Hunze.  Hier is de hele straat versierd met kerstverlichting. “Voor ons is het echt een leuk ommetje ’s avonds. Wij wonen hier niet, maar lopen er graag langs. Het is de mooiste straat van Groningen,” aldus een voorbijganger. De bewoners van de Henk Plenterlaan zijn het hier mee eens. “Het was hier vorig jaar al heel goed verlicht, maar dit jaar hebben de buren bij iedereen een briefje in de bus gedaan om te vragen of iedereen dit jaar mee wilde doen,” aldus een buurtbewoner.

De familie Mulder in Beijum maakt er dit jaar ook een groot feest van. Je gelooft je ogen haast niet als je naar binnen stapt. Het hele huis is gevuld met versiering. “Het begon klein en elk jaar komt er iets bij. Het is een hobby waar wij erg van genieten,” aldus Piet Mulder. “De lampjes zorgen er voor dat je alle ellende een beetje vergeet en het vrolijkt de buurt een beetje op.  Dit jaar hebben wij de versiering al opgehangen na Sint-Maarten, omdat we de gezelligheid eerder in huis wilden,” voegt Willy, de vrouw van Piet, toe.