‘Mondkapjes keren terug; coronapas ook bij sportscholen, pretparken en musea’

nieuws
Foto Provincie Groningen. Mondkapje.

De mondkapjesplicht keert terug naar de publieke binnenruimte en bij contactberoepen. Ook wordt het coronatoegangsbewijs uitgebreid naar meer sectoren. Deze corona maatregelen zou het demissionaire kabinet aanstaande dinsdag willen aankondigen, zo laten ingewijden maandagmiddag weten aan de NOS.

Het kabinet zou de coronapas vanaf aanstaande vrijdag onder meer willen uitbreiden naar sportscholen, zwembaden en andere ‘doorstroomlocaties’. Dat zou betekenen dat de pas onder meer verplicht wordt gesteld bij dierentuinen, pretparken en musea.

Daarnaast zou de mondkapjesplicht zijn herintrede doen in de publieke binnenruimte en bij contactberoepen als kappers en op gemeentehuizen.

Ook wil het kabinet het advies om thuis te werken, opnieuw gaan invoeren. Het advies zou dan zijn dat werknemers, als dat kan, de helft van de tijd thuis aan het werk gaan.

Meer besmettingen en ziekenhuisopnames

Het demissionaire kabinet overweegt de nieuwe maatregelen, omdat het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen weken sterk opliep. De academische ziekenhuizen sloegen zondag alarm, omdat de IC’s weer vol dreigen te raken.

Persconferentie

Demissionair premier Rutte en minister De Jonge geven dinsdagavond opnieuw een persconferentie, waarin deze maatregelen hoogstwaarschijnlijk officieel bekend worden gemaakt. Over twee weken zouden deze maatregelen worden geëvalueerd, om zo te zien of verdere maatregelen nodig zijn.