Nieuwe buitenruimte geopend bij familiehuizen UMCG: ‘Een prettig thuis in een intensieve en onzekere tijd’

Achter de twee familiehuizen van UMCG aan de Bloemsingel is vrijdagochtend een grote ‘familietuin’ geopend. De tuin biedt gezinnen een prettig thuis, tijdens de intensieve en onzekere tijd die ze doormaken. De families verblijven allen in deze huizen, omdat een gezinslid protonentherapie krijgt in het ziekenhuis.

De nieuwe familietuin werd geopend door wethouder Glimina Chakor en Henk Snapper, bestuurslid bij het UMCG. De beschermde tuin heeft, naast een beschermde en natuurlijke omgeving, een fietsenstalling en verschillende zitjes. In de nieuwe buitenplek kunnen gezinnen elkaar spontaan ontmoeten, maar zich ook terugtrekken. “Wanneer je wereld door ziekte op z’n kop staat is een beetje ontspanning en afleiding erg belangrijk”, zo stelt wethouder Glimina Chakor. “En als we in moeilijke tijden een glimlach op het gezicht van een kind kunnen toveren dan werken we daar graag aan mee.”

Het ziekenhuis noemt de tuin een belangrijke ontwikkeling voor de gezinnen in de familiehuizen, zeker nu op de noordpunt van de Healthy Ageing Campus veel bouwwerkzaamheden gebeuren. “We horen van families die verblijven in de familiehuizen hoe belangrijk het is om tijdens de behandeling van hun kind nabij het UMCG, en toch in een familiaire omgeving te kunnen verblijven”, aldus Snapper. “Deze nieuwe tuin maakt  hun tijdelijke ’thuis’ echt af.”

Deel dit artikel: