“Coronavaccins beschermen ook goed tegen overdracht deltavariant”

nieuws
Afbeelding: TheDigitalArtist via Pixabay

De huidige coronavaccins beschermen ook goed tegen de overdracht van de deltavariant van het virus. Dat schrijft het RIVM op basis van onderzoek.

Het RIVM heeft data uit augustus en september bestudeerd. Daaruit blijkt dat volledig gevaccineerde mensen die toch besmet raken, het virus 63 procent minder vaak overdragen aan ongevaccineerde huisgenoten dan besmette mensen die niet waren gevaccineerd. Eerder concludeerde het RIVM al dat de vaccins goed beschermen tegen de overdracht van de alfavariant.

Uit de resultaten blijkt wel dat de vaccins iets beter beschermden tegen de overdracht van de alfavariant, dan tegen de overdracht van de deltavariant. Desalniettemin noemt het RIVM de bescherming tegen overdracht van de nu dominante variant toch ‘aanzienlijk’.

Deel dit artikel: