Telefoonstoring ProRail verholpen; NS en Arriva starten treinverkeer langzaam weer op (update)

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

Een telefoonstoring op de verkeersleidingsposten van ProRail heeft er aan het begin van de donderdagavond voor gezorgd dat er slechts beperkt treinverkeer mogelijk is. Dit had ook invloed op het treinverkeer van en naar Groningen. Even voor 19.00 uur was de storing voorbij, maar het treinverkeer bleef de rest van de donderdagavond ontregeld.

Zowel Arriva als de NS reden hun treinen van en naar Groningen stapvoets naar het dichtstbijzijnde station op de route. Vervolgens werden de treinen stilgezet. ProRail konn door de telefoonstoring niet communiceren met de machinisten in de treinen. Daarom was het te gevaarlijk om de treinen door te laten rijden.

Volgens ProRail was de storing rond 19.00 opgelost en was er weer toestemming  voor de treinen om te gaan rijden. Dat betekent nog wel dat het treinverkeer hinder zal ondervinden van de telefoniestoring. Door veel last-minute aanpassingen is de reisplanner niet volledig actueel. Het treinverkeer blijft daarom waarschijnlijk de rest van de avond ontregeld.

Deel dit artikel: