Sportcentrum Kardinge gaat tot 2030 helemaal op de schop

Sportcentrum Kardinge wordt, als het aan de gemeente ligt, de komende jaren omgebouwd tot een Vitaliteitscampus. Dit in samenwerking met het Alfa-college en de Topsport Talent School.

Kardinge moet voor de omliggende wijken, en ook de rest van de stad, een omgeving worden waar zorg, wonen, werken, sport, onderwijs, gezondheid, natuur en recreatie op harmonieuze wijze bij elkaar komen. De plannen voor het nieuwe sportcentrum zijn veelomvattend: de ijsbaan wordt in de Kardingerbult geschoven. Daar is ook plaats voor het zwembad en diverse sportzalen. Op de bult zelf komt een rodelbaan.

Het oude sportcentrum moet flink op de schop. Een aantal technische installaties is volledig afgeschreven en dat brengt risico’s voor het zwemmen en schaatsen met zich mee. Met een aantal investeringen in vervanging en onderhoud kan het sportcentrum maximaal nog tot het jaar 2029 mee. Dan moet ook het nieuwe Kardinge klaar zijn voor gebruik.

Op de plaats van het huidige Kardinge worden onderwijsinstellingen en appartementen gebouwd, Ook de P+R-locatie komt er anders uit te zien. Er is meer ruimte voor groen en andere functies. Het bidbook met alle plannen wordt verder uitgewerkt en eind volgend jaar voorgelegd aan de gemeenteraad. De nieuwe campus gaat tientallen miljoenen euro’s kosten.