Partij voor het Noorden gaat meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen in Groningen

nieuws
Foto: Casper Slotboom

De Partij voor het Noorden gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Groningen. Dat is zondagavond bekendgemaakt. De verkiezingen worden op 16 maart volgend jaar gehouden.

De Partij voor het Noorden werd opgericht in 2003. In de Provinciale Staten heeft de partij op dit moment twee zetels. Daarnaast is de partij ook actief in de gemeente Oldambt waar het bij de laatste verkiezingen drie zetels in de wacht sleepte. “U kent ons als de partij die zich sinds 2003 sterk maakt voor een betere leefomgeving voor iedereen in het Noorden, maar ook als aanjager voor het dichtdraaien van de gaskraan, een verminderde afhankelijkheid van Den Haag en natuurlijk een versterkte samenwerking tussen de onderlinge Groninger gemeenten. Wij zijn uitermate trots om aan te kondigen dat wij vanaf nu ook actief zijn binnen de gemeente Groningen”, schrijft de partij.

“Na decennia ons sterk gemaakt te hebben in Golden Raand, zullen wij nu het avontuur aangaan in Pronjewail. Wij geloven dat de tijd rijp is voor een ervaren partij die niet wordt aangestuurd vanuit Den Haag, maar bestaat uit enthousiaste Groningers die zich in willen zetten voor deze mooie gemeente.” De partij zegt zich bij ieder punt af te zullen gaan vragen of het Groningse belang wel eerst komt. De partij verwijst naar de jarenlange strijd voor het compenseren van de slachtoffers van de gaswinning en het herstellen van de gedane schade. “Ook zijn wij kritisch over de herindeling van de voormalige gemeente Haren, die schijnbaar zonder instemming van haar inwoners bij de gemeente Groningen werd ingedeeld.”

De Partij voor het Noorden is niet de enige nieuwe partij waar in maart op gestemd kan gaan worden. Eerder liet Volt al weten dat ze mee willen gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.