Geen anderhalve meter meer voor studenten

De scholen zijn weer begonnen. De studenten hebben anderhalf jaar verplicht thuis moeten zitten door de corona pandemie. Vanaf maandag krijgen zij weer fysiek onderwijs en laten de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit de anderhalve meter los.

De bussen stromen weer vol nu alle studenten weer aan de slag kunnen. Rondom de campus zijn talloze groepjes in gekleurde T-shirts te zien die een rondleiding krijgen voor hun opleiding. De studenten zijn enthousiast en hopen op zoveel mogelijk fysiek les. “Al met al heb ik vorig jaar maar 7 tot 8 keer fysiek les gehad”, aldus een student. Alhoewel een combinatie van online en fysiek ook zijn rust kan bieden, “ik hoop dat ze af en toe nog online lessen aanbieden, dit geeft mij meer rust en daardoor ben ik meer geconcentreerd op school”.

Aangezien veel studenten al gevaccineerd zijn hebben ze er weinig moeite mee om de anderhalve meter los te laten. Ze hopen op een zo normaal mogelijk schooljaar. Zolang ze zich aan de maatregelen houden en er preventief wordt getest, zien ze geen reden om bang te zijn.

Deel dit artikel: