DreamCourts tovert basketbalvelden om in kunstwerken

De basketbalvelden in het Noorderplantsoen zijn de komende weken even bezet. Niet door spelers, maar door kunstenaars.

De jongens van DreamCourts toveren een basketbalveld om tot een functionerend kunstwerk, “om kunst en basketbal te kunnen combineren is het mooiste wat er is”, aldus Shon en Joram.

Door het kleurrijk beschilderen van de velden hopen ze het park te doen opleven en jongeren aan te trekken om te spelen. Het veld in het Noorderplantsoen heeft ook nog eens een positieve boodschap, met een knipoog naar Bob Marley. Er staan drie vogels met de tekst “every little thing” uitgebeeld, wat een verwijzing is naar het lied “Three Little Birds”.

Het veld is beschilderd met wegenverf en antislip coating, daardoor is het veld niet alleen een kunstwerk maar ook een goed bespeelbaar veld. Omdat het weer meezit verwachten ze dat het twee weken gaat duren en hopen ze dat het veld volgende week weer open kan.

Naast het Noorderplantsoen, is er ook een schildering in Paddepoel gemaakt. Het veldje in het Orionpark is anderhalve week geleden afgemaakt. De jongens hopen in de toekomst meer gemeentes te enthousiasmeren en meer projecten te kunnen doen.

Deel dit artikel: